21 september 2020
19:00

Hvetlanda GIF

Referat: Hovslätts IK - Hvetlanda GIF

Den avbrutna juniormatchen mellan HIK-Hvetlanda i måndags pga mörker spelades färdigt i går på Zinkensdam i Huskvarna. Matchen startade i första halvleks 23:e minut med ledning 1-0 för HIK. De 22 min som återstod spelades i ett högt tempo, men med en del slarv som följd. Spelmässigt hade Hvetlanda ett litet övertag, de fick också in kvitteringen efter 41 min spel. Andra halvlek blev lite bättre men viss nervositet verkade finnas bland några av spelarna då mycket stod på spel. Både vi och Hvetlanda hade stora möjligheter att ta ledningen men resultatet stod sig till det var 5 min kvar. Då i 85 min gjorde Leo 2-1 med ett distinkt vristskott från straffområdeslinjen. Av bara farten så fick Isak K till en hederlig tåfjutt i 89 min som målvakten tappade in och faställde slutresultatet till 3-1. Det tyder på styrka i ett lag när inte alltid spelet sitter till 100 % men vi lyckas besegra våra motståndare ändå. Hvetlanda har ett bra lag som borde ligga högre úpp i tabellen och gav verkligen bra motstånd. Hela laget får ändå beröm för att moralen finns där och vi aldrig ger upp, full fart framåt är det som gäller. Extra plus i denna match går till William för ett oerhört hårt och bra jobb hela matchen.
Nu ser vi fram emot serieavslutningen mot Mullsjö på söndag och som min skribentkollega brukar säga, framtiden är röd och vit!